De werkwijze binnen de praktijk na ontvangst van uw contactformulier is globaal:
– telefonisch overleg over de klacht en de hulpvraag voor behandeling. Als u doorgaat wordt dit contact een pre-intake.
– intaker/behandelaar vraagt (biografische) gegevens op en legt deze vast in uw EPD.
– verwijsbrief voor S-GGZ bvk via de huisarts ( dit kan ook via een verwijzer middels een horizontale verwijzing).
In de verwijsbrief meldt de verwijzer zijn/haar AGB-code. Standaard wordt een vermoeden van een DSM-5 stoornis gemeld. U laat u aanmelden voor S-GGZ (er is dan doorgaans sprake van complexe- en of persoonlijkheidsproblematiek of recidiverende stoornis (bv depressie, angst, burnout).
Dit voor het 1e face-to-face intakecontact regelen.
– voorafgaand aan de intake krijgt u een ROM – (digitale) meting toegestuurd
– niet standaard worden aanvullende vragenlijsten ingevuld
– In het 1e intakecontact een verwijsbrief meenemen
– ca 2-3 intakecontacten
– adviesgesprek en vastleggen van een behandelplan/doelen
– overhandigen praktijkfolder ‘ Afspraken en algemene voorwaarden 2025‘
– start psychotherapie
– binnen de behandeling wordt doorgaans met huiswerkopdrachten gewerkt.
– 1x per 6 maand officieel een evaluatie icm een ROM-meting (*) van uw behandeling
– afronding cq evaluatie van uw behandeling/eind- ROM-meting
TOELICHTING ROM:
ROM staat voor Routine Outcome Monitoring. Dit is een methodiek in de Geestelijke GezondheidsZorg waarbij regelmatig metingen worden gedaan van de toestand van de clienten met het oog op evaluatie en eventueel bijsturing van de behandeling.
Voor alle vormen van behandeling geldt dat u gevraagd wordt bij aanvang van de behandeling 1 of meerdere vragenlijsten in te vullen. De uitkomsten hiervan worden met u besproken. Deze vragenlijsten zullen gedurende de behandeling een aantal keren worden aangeboden, om het resultaat van de behandeling zichtbaar te maken.
Het wordt op prijs gesteld om de OQ-45 met enige regelmaat in te vullen, om de behandeling te kunnen monitoren. 1x per jaar of bij afsluiting van de behandeling wordt de CQi (klanttevredenheidslijst) afgenomen. Het staat u vrij om hiervan af te zien. De metingen worden via EMBLOOM aangeleverd per email.
CRISIS-situatie: Als er omstandigheden bestaan, waardoor verandering ernstig bemoeilijkt wordt of als klachten al lang bestaan en een intensieve behandeling nodig hebben is het niet mogelijk om deze te behandelen in een vrijgevestigde praktijk. Als er sprake is van (het ontstaan van) een crisissituatie of als u (acuut) hulp nodig heeft buiten kantoortijden kunt u niet bij Psychotherapiepraktijk T. Bloedjes terecht, maar kunt u zich wenden tot de crisisdienst van een GGZ-instelling als bijvoorbeeld Lentis via de huisarts. Zij beschikken over 24-uurs zorg en bereikbaarheid.
–Hoe verloopt een psychotherapie
–Hoe lang kan een therapie duren